Aanbod ruilartikelen

Alle artikelen die u inlevert moeten schoon, heel, compleet en ruilbaar zijn! U kunt per bezoek maximaal 10 artikelen inbrengen en 10 artikelen meenemen.

Er zijn ruilartikelen in diverse rubrieken: audio, computer, boeken/cd/dvd, buiten, baby-/kinderartikelen, camping, feest(dagen), gereedschap, huishoudelijke (apparatuur), hobby/vrije tijd, interieur, schoenen, persoonlijke verzorging, sieraden, kleding, sport, tassen/koffers, textiel en zorgartikelen.  Voor alles wat u inlevert krijgt u punten. Soms zijn er aanpassingen in de artikelen die we innemen. Bijvoorbeeld als we er teveel van in de winkel hebben staan.

Meer informatie vind je op deze puntenlijst en op de ruilregels.

De ruiltuin, ruilstekjesmarkt en kamerruilplanten

We hebben een kleurrijke bloemen- en mooie moestuin aangelegd. De bloemen en planten groeien er prachtig. Uit de moestuin eten we heerlijke tomaten, courgettes, aardbeien, bonen, rabarber en pompoenen. Ook wordt er van verse munt lekkere thee geschonken.

Dagelijks werkt een groep vrijwilligers in deze tuin. De oogst wordt onder andere geruild voor punten met klanten. Twee keer per jaar organiseren we een ruilstekjesmarkt. Liefhebbers kunnen dan plantjes met elkaar ruilen. Sinds kort ruilen we ook kamerplanten. Elke maandagmiddag is gastvrouw Yvonne aanwezig om met u een plant te ruilen

Elkaar ontmoeten

De Ruilwinkel is een winkel waar mensen uit alle delen van de wereld graag komen. We gaan met respect met elkaar om. In ons lokaal “de Buurvrouw” is iedereen van harte welkom voor een gratis kopje koffie of thee. Voor bewoners uit de wijk Malta  is “de Buurvrouw” inmiddels een belangrijke ontmoetingsplek geworden waar lief en leed gedeeld wordt.

Hoe word je deelnemer?

Iedereen vanaf 14 jaar kan deelnemer worden. Je laat ons je legitimatiebewijs zien en betaalt eenmalig €1,50 voor een persoonlijke ruilpas. Bij inschrijving krijg je 10 ruilpunten gratis! Op de ruilpas kunnen maximaal 300 punten.


De Ruilbon

Staan er veel ruilpunten op je pas? Dan kun je een ander blij maken door een ruilbon cadeau te geven! Vraag in onze Ruilwinkel hoe het werkt.

Fietsproject

De fietsen die bij ons worden ingeleverd knappen wij op. Mensen met een minimum inkomen komen in aanmerking voor een fiets. Vraag aan één van  de coördinatoren naar de voorwaarden en een inschrijfformulier.

Ons team

Ons team bestaat uit totaal 51 enthousiaste mensen met verschillende achtergronden. Ieder met zijn/haar eigen talenten. We leren van elkaars taal, cultuur en gebruiken. Wij bieden ook mogelijkheden voor een werk-leertraject. Wilt u ook vrijwilliger worden? Stap eens bij ons binnen of neem contact met ons op!

Sponsoren

Sinds de start van de Ruilwinkel hebben veel bedrijven ons gesteund en gesponsord. Sponsoren bedankt! Draag jij Ruilwinkel Zierikzee ook een warm hart toe? Je kunt een bijdrage leveren op vele manieren. We vinden graag samen een manier die bij jouw bedrijf of organisatie en de onze past. Neem contact met ons op!

Spullen doneren

U kunt naast ruilen ook spullen doneren! Dat kan tijdens onze openingsdagen tot 16:30 uur. We zetten de spullen vervolgens in de winkel of verkopen ze op onze jaarlijkse rommelmarkt.

Rommelmarkt

Enkele keren per jaar organiseren wij een paar keer een rommelmarkt. Hier verkopen wij de artikelen die wij hebben gekregen. Van de opbrengst betalen we de extra onkosten zoals, koffie, thee, materialen voor de tuin en het fietsproject.

Samenwerking

Wij werken met veel organisaties samen zoals Vluchtelingenwerk, Thomaskerk/Ria Schoof, Emergis, Zuidhoek, woningbouwvereniging Zeeuwland, scholen, NME en anderen.

Goede doelen

Regelmatig delen wij artikelen met goede doelen zoals de Dierenambulance, rommelmarkten voor de kerk, mensen in Oekraïne, enz

Heeft u een vraag voor een goed doel, neem contact met ons op.

Initiatief

De Ruilwinkel is een samenwerkingsproject tussen Gors en SMWO. Kijk voor meer informatie over beide organisaties op de websites: www.gors.nl en www.smwosd.nl